חברת משק אנרגיה מגדילה לאחרונה אחיזה בשוק האנרגיה הקונבינציונאלית ואספקת חשמל, וכעת היא חותמת על הסכם עם בנק דיסקונט למימון תשעה פרויקטים לייצור אנרגיה מתחדשת במודל השוק. התמורה: 400 מיליון שקל.
הפרויקטים, בהיקף של כ-90 מגה וואט בשילוב קיבולת אגירה של כ-290 מגה וואט שעה מיועדים להשתלב במודל השוק וצפויים להתחבר במהלך הרבעון השני של שנת 2024 ועד לרבעון השני בשנת 2025. עלות ההקמה מוערכת בכ-500 מיליון שקל וההכנסה השנתית הצפויה לתשעת הפרויקטים יחד עומדת על כ-55 מיליון שקל.
מהלך זה, שמעיד על צמיחה מהותית של מגזר הייצור מאנרגיה מתחדשת, מתבצע במקביל למהלכי צמיחה מהותיים אותם השלימה החברה במהלך השנה האחרונה במגזרי הפעילות הנוספים של החברה בתחום האנרגיה הקונבנציונאלית ובתחום אספקת החשמל. וכחלק מכך, הגדלת האחזקות בדליה אנרגיה ורכישת תחנת אשכול לצד הקמת סלקום אנרג'י לאספקת חשמל למשקי בית ועסקים קטנים.
ההסכם יאפשר באופן מיידי, העמדת מסגרת מימון של 400 מיליון שקל לתקופה של 24 חודשים ללמעלה מ-75% מעלויות ההקמה של 9 פרויקטים שצפויים להשתלב במודל שוק.
בשלב הבא, ולאחר שייחתמו הסכמי מימון לכל חברת פרויקט, תוכל משק אנרגיה לקבל מימון פרויקטאלי לכל אחד מן הפרויקטים במינוף של עד 82.5% מעלויות ההקמה, ואף למעלה מכך, בהתאם לתוצאות של הפרויקטים ועד ליחס כיסוי של 1.38.
בנוסף, מדווחת משק אנרגיה על החלטתה למכור לדוראל את אחזקתה בחברה המשותפת "דוראל משקי" אשר פעילותה ממוקדת בהקמת מתקנים על גבי גגות ומאגרים בתמורה לסך של 40 מיליון שקל. העסקה תאפשר למשק אנרגיה לרשום בדוחותיה רווח מוערך של כ-6 מיליון שקל. מכירת הפעילות הינה על רקע כוונת הקבוצה למקד את פעילותה בתחום ייצור החשמל מאנרגיה סולארית ואגירה במתקנים גדולים משולבי אגירה המיועדים למודל השוק בעלי פוטנציאל תשואה גבוה יותר.